28/04/2011

Kelas Ustaz Azmi

  1. ustad kata, kita semua ni CALON JENAZAH. 
  2. sekali kita sebut Alhamdulillah, sebijik mahligai terbina untuk kita kat syurga. siap swimming pool lagi. ustad yang cakapp.. haa.. :D
  3. waktu solat maghrib yang paling 'berharga' ialah cuma 15 menet pertama sahaja bagi mendapatkan ganjaran pahala berlipat ganda.
  4. peringatan kepada ladies out there, dosa tak menutup aurat akan di-share bersama ayah, dan suami (jika dah kahwin.) 
  5. selawat selalu sebab Nabi Muhammad sallahu'alaihiwassalam la 'peguam' kita kat akhirat nanti. kita ingat baginda, baginda akan ingat kita jugak. ingat, kunci syurga ada pada baginda.
  6. kekayaan di dunia ni cuma satu peratus je daripada kekayaan Allah. semilan puluh semilan peratus lagi Allah sorok, untuk akhirat. peh. satu peratus pun dah cukup banyak woo.. lagi kan semilan puluh semilan peratus! 
  7. kepada pakwe-pakwe sekalian, rajin-rajin lah menyahut seruan azan untuk ke surau/masjid; terutamanya waktu subuh. nanti Allah tanya kat korang nape tak g surau/masjid tym muazzin azan, apo nak dikato? tak terkato apo-apo.. tym tu sapo-sapo pun tak dapek nak nolong.. haa..
  8. sekali lagi ingatan untuk pakwe-pakwe di luar sana: wajip bagi kalian untuk mendalami ilmu fardhu ain, sebabnya kalian akan memimpin rumahtangga. :)
adoy.
dalam banyak-banyak point penting,
dapat ingat lapan jek.
iskk.
sori ustad.
memory lost.



PS: berat jugak tanggungjawap lelaki. lagi kalau dia ade empat bini. peh. empat bini, banyak anak, lagi baaanyak benda nak dijaga. jadi kalau ekau raso ekau boleh didik empat bini dan banyak anak, dipersilakan kawin empat. hah, ada brannn???