31/01/2016

lkjhgfdsa

A question: How did I miss the updates from Premis Pesimis?

26/01/2016

An appreciation post: Bloggers around the world

Thank you to those who keeps their blog updated even we're now in the age of facebook instagram and twitter. You guys are truly an inspiration.

Cheers!

23/01/2016

.

Isn’t it funny
 how does something
 could stay in our head
 much longer
 than its stay in our real life.

On second thought
 it ain't funny
 it is actually painful.

20/01/2016

.

Adakalanya hati ini tertanya juga pada Kuasa Yang Mengatur Segala, bilakah agaknya penantian maha hebat ini akan berakhir? Boleh saya fast forward ke zaman semua ini selesai?
.
.
.

Baiklah, saya akan terus bertabah di Fasa Menunggu.

19/01/2016

Because everyone deserves a new leaf,

and so does my blog, 

almost all posts dated back in 2009-2010 have been reverted to draft.


And, hey, thank you for staying for so long :)

16/01/2016

Hiburan

1. I'm not amused by Meran Fans. Also Rashid, Samad, Bill, Minah, so on and so forth.

2. Trust me, I'm a #mudahterhibur type of person, but when it comes to all of the above, tak terhibur langsung!

3. "Jack of all trades, master of none. Though oftentimes better than master of one!"

4. Looking good for 2016 reading challenge! So far I've read Creatures Such As We (an interactive novel, you can find it on Google Play or whatever that apps for iPhone) and For One More Day by Mitch Albom.

5. Why I still didn't come across with rerun of Downton Abbey Christmas Special? Lady Mary and Henry Talbot FTW!

11/01/2016

.

When will I get my life all sorted?

10/01/2016

I always wanted to say this:

Malay dramas are (usually) full of BS.

09/01/2016

.

Adakah perempuan yang lambat kahwin ini satu masalah?

Kalau saya ni lelaki, dengan umur 28 tahun, adakah orang akan sibuk-sibuk tanya bila nak kahwin?

Tapi yang paling tidak bestnya, soalan pasal kahwin ni datang dari orang yang lapan belas tahun sekali baru jumpa.

Orang yang betul-betul kenal saya biasanya akan menganggap saya masih muda dan belum sampai umur untuk kahwin.

Jadi anak je kan senang. Buat apa nak payah-payah jadi mak, jadi bini orang, jadi menantu; ya Tuhan, komitmen, faham tak komitmen!

06/01/2016

UIA: 4-6 Jan '16

1. I think the process of getting approval for the hardbound copy of my thesis is ten times more stress compared to the writing phase. Even my viva didn’t give me this much of stress! (Rasa macam nak letak tanda seru banyak-banyak)

2. And at times, I feel guilty for complaining this and that sedangkan Tuhan bagi banyak lagi benda-benda positif yang lain.

3. Hari ini makan mi goreng mamak order di kedai mamak tapi tukang masak dia Indonesian. Dah la Indonesian, perempuan pulak tu! Scene perempuan-bekerja-di-kedai-mamak ni bagi saya adalah satu dalam sejuta baru jumpa. Perumpamaan je tu, tak usah kau orang percaya sangat statistik yang bukan dalam academik paper ni. :p

4. Terpaksa buat correction berkali-kali. Pasal font yang di-bold-kan, pasal link pada references yang ada underline, pasal tajuk yang sepatutnya di atas, pasal tabulated list of correction yang tidak mengikut spesifikasi. Puncanya? Saya terlepas pandang, rupanya ada Thesis Manual yang baru di update pada Disember 2015. Semasa saya sibuk writing pada pertengahan tahun 2015, saya follow Thesis Manual tahun 2009. Nak bengang lebih-lebih pun tak boleh pasal sendiri punya salah.

5. "Eh you ada lagi di sini, I ingat you dah settle," kata my supervisor. Yesss, madam saya ada lagi di sini---terus meluahkan perasaan pada supervisor. In a way, I really appreciate my old self for choosing her as supervisor. You have, indeed, made the right decision. :)

Okelah tu je bye.

05/01/2016

Ular sawa in disguise

Si Miki dan Si Cindy

Dugaan

Memandangkan Tuhan menduga saya dengan jodoh yang (secara relatifnya) lewat berbanding orang lain, saya harap Tuhan tidak menduga saya untuk hidup berjauhan dengan sang suami apabila berjodoh nanti.

#sisberharap #pray4me #lol

03/01/2016

Blind date

Apabila mamak itu bertanyakan apa yang ingin dipesan, lelaki itu menjawab:
Minum you bagi saya teh tarik kurang manis, buih lebih. Makan pula, saya mahu nasi goreng USA, tapi you letak telur mata tu dekat pinggan lain, kasi kurang minyak, lepas tu dia punya lauk daging you letak tepi nasi jangan letak tengah. Oh ya, saya mahu air kosong segelas.
Setelah sesi bertemu empat mata selesai, kami masuk ke kereta masing-masing. Segera saya katakan pada rakan saya, "Aku harap kau tidak ada niat untuk serius dengan lelaki tadi."