26/04/2016

Bila April ii

1. The fact that death can come anytime soon, scares me. Rasa macam nak bentang sejadah dan solat banyak-banyak.

2. Menangis juga bila dapat tahu rancangan asal adalah berjumpa di Kenny Rogers Roasters. Syukur kepada Tuhan akhirnya ditukar ke tempat lain yang lebih affordable.

3. Sebagai seorang penganggur, saya tidak punya duit berkepuk untuk makan di kedai mahal-mahal.

4. Apapun, perjumpaan satu-jam-lebih kami amatlah berbaloi, alhamdulillah. :)

5. Konsep perkahwinan yang masih saya tidak boleh hadam: hidup dengan seorang lelaki lain yang mempunyai latar belakang berbeza? Serumah pula tu? In fact, sebantal? Like, seriously?

6. Toleransi, saling berbincang, dan salah seorang kena mengalah. Itu yang sahabat saya nasihatkan. Dan, “kau jangan takut sangat, boleh tak?”

7. Twenty eight years and counting, mak pak saya jaga saya dengan tip top, tahu? Tiba-tiba kena hidup dengan orang lain...

8. Tapi, tbh, saya pernah jumpa orang sama wavelength dengan saya. Cumanya saya tidak pasti sama ada Tuhan ada rancang apa-apa untuk kami ataupun tidak?

9. Macam sedih juga rasa dia sebenarnya. But, still, I’m looking forward what’s in store for meee

10. Best tahu tekan huruf yang sama banyak-banyak kali. Like, weeeeee

20/04/2016

Sharnaz Ahmad

1. Sharnaz Ahmad takde rasa nak termuntah ke bila baca skrip drama cinta yang dia kena lakonkan?

2. Advice dari my brothers: orang lelaki ni depan perempuan je baik, kalau dengan member-member semua jadi shaiton.

3. Terima kasih Tuhan kerana mengurniakan saya tiga orang adik lelaki. Pembuli di rumah, tapi bila kat luar they won't let anyone else buli kakak diorang ni.

4. Hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi mana hang pi manaaa

5. Saya perlu ambil buku dan baca!!!

6. Kalau saya banyak duit memang saya bela semua ucing-ucing yang ada di rumah ini. Yes, ucing-ucing.

7. Dua permohonan saya pada Tuhan masih dalam reviewing process. Atau mungkin juga kerana saya pemohon yang tiada kesungguhan; sebab itu masih tiada jawapan.

05/04/2016

Bila April

1. It's April and it's time for the Bila April song!!!

2. What's with the exclamation marks, though?

3. Gonna miss my weekly doses of Nasi Lemak Kopi O. Till next year, inshaallah.

4. While discussing about hantaran and stuff, I said to my Mom, main Pokemon lagi senang!!!

5. Read number 2.

6. And don't get me wrong, I'm not getting married any time soon. It was a mere discussion between a daughter and her mom.

7. ASDFGHJKL!!!

8. Yes, three exclamation marks are needed to express the excitement.

9. Engkorang kalau tak mampu bawa helikopter, tak mampu bawa bot, tak mampu bawa kereta pintu-buka-ke-atas; tak usah mimpi nak pakai tudung Aidijuma, oke?

10. Orang yang buat lirik lagu ni tak check ke perkataan yang diorang pakai? Sebagai contoh, sakit yang kudamba, sejak bila orang mendambakan kesakitan? Kalau mendambakan kasih sayang, atau kebahagiaan, atau kekayaan, iya jugak.

11. Atau saya yang pekak dan salah dengar lirik?

12. I don't know why but Youtube keep recommending me the video on 'Inducing Labour'. Heck!

13. Soalan: Macam mana orang boleh buat karangan panjang-panjang berjela-jela dekat WhatsApp?

14. If it is not an iPhone, it is not an iPhone!!!

15. Ran out of ideas... So, yeah. That's all, folks!